Hoe gebruik ik een touw en blok?

Lees van te voren waar je op moet letten.

Bij het ophalen ontvang je van ons indien nodig uitgebreide instructies en begint de verhuizing goed.

Het is handig om te weten hoe je ons Touw en Blok gebruikt.

Bij het ophalen ontvang je van ons indien nodig uitgebreide instructies. Bekijk eerst onderstaande video.

Het is handig om te weten hoe je ons Touw en Blok gebruikt.

Bij het ophalen ontvang je van ons indien nodig uitgebreide instructies. Lees onze instructies hieronder.

STAP 1

Neem het touw en blok mee naar de verdieping waar de haak hangt.

STAP 2

Haal 2 meter van het touw door het blok.

STAP 3

Hang het blok met de haak aan uw haak, let hierbij op uw veiligheid.

STAP 4

Laat het touw “handje-voor-handje” tot de grond zakken.

STAP 5

Laat vervolgens de andere kant van het touw “handje-voor-handje” tot de grond zakken.

STAP 6

Kleine objecten (zoals verhuisdozen) kunnen met het net/big bag worden opgehesen. Zorg er dan voor dat de haak in alle vier de hoeken van het net is gehaakt. Grote objecten (zoals banken) kunnen het beste worden gehesen door middel van hijsbanden en een speciale knoop: het “kadootje”*

STAP 7

U kunt een afhoudtouw gebruiken om uw hijsende object(en) te sturen. Bevestig dit afhoudtouw zo ver mogelijk van het draaipunt (knooppunt touw) af.

STAP 8

Let op dat u spanning op het touw houdt en na het ontknopen het uiteinde NIET los laat. Laat dit weer in ze geheel “handje-voor-handje” tot de grond zakken.

STAP 9

Loop na het hijsen van uw objecten naar de verdieping waar het blok aan u haak hangt. Haal de haak-kant van het touw “handje-voor-handje” naar boven totdat er nog 2 meter van het touw aan de andere kant van de katrol (blok) hangt.

STAP 9

Haal het touw en blok naar binnen en let hierbij op uw veiligheid. Berg vervolgens het touw en blok op zoals u dit heeft ontvangen.

Let op! Nog wat extra tips.

Wanneer de haak aan een houten balk is bevestigd inspecteer of de balk in goede staat verkeerd om u objecten te hijsen. U kunt altijd voor de zekerheid even na vragen of de balk (onlangs) is gekeurd. Nooit een van de uiteinden van het touw loslaten. Houdt ten alle tijden spanning om het touw. Voordat u begint voel het gewicht van het blok (katrol) met 2 meter touw erdoorheen met een gestrekte arm. Gebruik een verlengstang om het Touw en Blok veilig op te hangen. Gebruik hijsbanden om zware voorwerpen eenvoudig en veilig op te tillen. *Knoop; ” Kadootje”. Hierbij haalt u eerst het touw onderlangs het object waarna u vervolgens met het touw aan de bovenkant van het kruist en het touw over de breedte nogmaals het object om het object heen haalt en eindigt met de haak aan het “hoofd” touw (welke naar boven loopt) .

Is alles duidelijk? Regel alles binnen 3 minuten onine.

Benieuwd welke pakketten jij nu kunt kiezen?